söndag 9 december 2012

Kantarellpasta med fläskfilé

Hej mitt vinterland! Det ser så härligt ut ute när det nu äntligen har kommit snö dessutom snöar det lite lugnt just nu också. Mysigt! I går tog vi fram och klädde julgranen och det blir tidigare och tidigare för varje år. Men det känns dumt att gå och längta nästan hela december för att ta fram den nån dag före julafton och sen får man inte ha den framme nå länge innan det är dags att plocka bort den. Eftersom jag är allergisk har vi en plastgran inne men en riktig ute. Har ni en plast eller riktig gran? När tar ni fram/in julgranen?

I går efter julgranspyntningen lagade jag en enkel, god och smakrik pastarätt med fläskfilé, kantareller och Norrmejeriers crème fraiche smaksatt med kantareller och champinjoner.
Kantarellpasta med fläskfilé
700 g fläskfilé
500 g tagliatelle
kantareller
2 dl crème fraiche champinjon och kantarell
1 dl grädde
salt o peppar

Koka tagliatellen enligt anvisningarna.
Skär fläskfilén i cm-stora skivor, platta ut skivorna något.
Bryn skivorna i smör och krydda med salt o peppar.
Stek kantarellerna, krydda med salt o peppar.
Tillsätt den smaksatta crème fraichen och grädden. Koka upp.
Tillsätt de stekta köttskivorna och låt de koka med tills tagliatellen är klar.
Häll bort vattnet från tagliatellen.
Lägg tagliatellen i en stor skål, häll kött, kantareller och sås över. Rör om och servera!


På sista tiden har jag använt många olika sorter smaksatt crème fraiche. Jag har varit lite motståndare till det förut och har hellre velat krydda min mat själv, men nog är det enkelt att variera maten med en crème fraiche. Den här gången när jag hade kantareller till köttet var det kul att förstärka kantarellsmaken med hjälp av en crème fraiche. Det känns extra bra när det finns goda smaker i Norrmejeriers sortiment, eftersom Norrmejerier finns i Luleå.

I fredags när Ida var på kalas på Leos lekland fick alla barnen varsin slush som man får ta själv. Det var lite svårt att välja av alla smaker, men till slut bestämde hon sig för päron, jordgubb, smultron och cold ice.

Ida med sin slush i det rosa prinsess-rummet

Nu är det dags att gå ut och skotta innan jag ska börja förbereda mig för dagens pralinpyssel med Astma- och allergiföreningen. Längtar! Vi ska göra flera olika sorters julgodis och allt är allergivänligt. Jag tar med mig kameran så ni får ett längre inlägg om mumsigt julgodis för alla lite senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar