söndag 16 december 2012

En dag inomhus

Som jag sa redan i morse har jag tillbringat dagen inomhus förutom en kort sväng när jag var ut och tog bort lite snö så att Leif kunde köra in bilen på garageuppfarten när han kom hem från Piteå. Det har fortsatt snöa hela da'n och ingen plogbil har varit här så ni kan ju gissa hur mycket snö det är på gatan och hur stor snövall det kommer bli när plogen väl kommer. Det blir nog att promenera till jobbet i morgon för vi sover hellre än skottar på morgonen.

Före lunch bakade jag och Ida julkakor med kanelmandelmassa, en spröd och god småkaka som jag ofta bakar till jul. Ser ni på den översta bilden att kanelmandelmassan ser ut som ett hjärta? Den kakan ville Ida så klart ha.


Efter lunch gjorde jag pepparkaksdegen som jag aldrig orkade göra i går. Man gör degen på ett litet annorlunda sätt då man häller en varm sockerblandning över smör och kryddor, när det har svalnat tillsätter man mjölet. Nu får den stå i kylskåpet några dagar innan vi bakar ut den. Åh det luktar så gott när man bakar pepparkakor så jag längtar tills hela huset luktar jul.


Jag hann även med att baka Earl-grey-muffins i dag. Te-tok som jag är, så var jag ju bara tvungen att prova det här receptet som jag hittade hos Starwoman, men jag modifierade det en aning. Jag var lite osäker på om det verkligen skulle smaka Earl grey, men det gjorde det. Jag använde min minimuffinsform för att de inte skulle bli så stora, så man kan äta flera :)


Förutom all bakning hann jag även med att laga middag - kyckling i en kryddstark apelsinsås, som vi åt till ugnsstekt potatis.


Yes, där blev Luleå hockey Europamästare för klubblag. Då är det bara att se till att det blir sm-guld om några månader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar