tisdag 18 december 2012

Earl Grey muffins med frosting

Nu är det två dagar kvar innan det är jullov för mig, sen är jag ledig i sex dagar, jobbar i två dagar för att sen vara ledig i nio dagar. Det är inte många dagar kvar av 2012 nu! Precis när man har lärt sig att skriva 2012 så är det dags att börja skriva 2013 :) 2013 innebär lite förändringar på bloggen, men förhoppningsvis blir det bara positiva förändringar. Men mer om det sen nu ska vi njuta av slutet på 2012 först.

Jag tog en paus i alla traditionella julkakor och bakade muffins med Earl Grey-smak i söndags. Det förstår ni väl att en som dricker alltför många koppar te per dag inte kan låta ett sådant recept passera oprövat.
Earl Grey muffins
3 dl strösocker
100 g rumstempererat smör
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
4 st tepåsar Earl Grey
1 tsk strösocker (att mortla med)
2 dl mjölk


Vispa smör och socker poröst, vispa ner ett ägg i taget.
Mortla téet från tepåsarna med 1 tsk socker.
Blanda ihop mjöl, bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker, salt och det mortlade téet i en bunke.
Sikta ner blandningen till äggsmeten.
Rör ner mjölken och rör till en jämn smet.
Häll upp i muffinsformar och grädda i 175 grader i 10-18 min beroende på storlek. Mina minimuffins gräddade jag 12 minuter och de i vanlig storlek gräddade jag i 15 minuter.

Minimuffins nyss uttagna ur ugnen.

Cream cheese frosting
1 st tepåse med Earl Grey
1 tsk strösocker (att mortla med)
150 g Philadelphiaost
30 g mjukt smör
1,5-2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Mortla téet från påsen med strösockret (precis som tidigare).
Vispa alla ingredienser till en jämn smet.
Spritsa på muffinsen när de svalnat


Av en sats blev det 24 minimuffins och 8 vanliga muffins. Det smakade faktiskt te om dessa muffins, jag var lite osäker om det verkligen skulle göra det. Det svartprickiga både i kakan och i frostingen är alltså te. Rätt coolt! Nu blir jag ju sugen att fixa Afternoon Tea och bjuda på dessa muffins som faktiskt var riktigt goda, inte bara roliga.

Muffinssmet med svarta prickar som är te!

Hur ligger ni till i julplaneringen? Vi ligger lite efter med julgodiset, för vi har bara gjort en sort än så länge men det går rätt fort att få ihop några sorter när vi väl börjar med julgodispysslet. Inga pepparkakor har vi heller och det tar ju lite längre tid att fixa än julgodis, men degen står redo i kylen så på lördag hoppas jag vi tar fram alla våra pepparkaksformar. Nu blev jag ju nästan lite stressad när jag börjar tänka på allt som inte är gjort :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar