tisdag 24 mars 2020

Karantän

Jag älskar mitt hus o jag älskar att vara hemma och att få jobba hemma är bland det bästa jag vet. Så jag borde ju vara hur nöjd och glad som helst nu när jag ska hålla mig hemma. Men när man är tvingad att vara hemma och måste jobba hemma då är det absolut inte lika roligt. Tro mig!

Fast lite mysigt är det ju att gå i mjukiskläder hela da'n och dricka gott te (mitt älskade chai-te) istället för jobb-te under dagen. En annan positiv sak är att jag får vara hemma hela morgonen med Ida, i vanliga fall åker jag till jobbet långt innan hon går i väg till skolan. Så helt nattsvart är det definitivt inte.

Chai-te med skummad mjölk

Njuter även över att jag inte är helt isolerad utan att jag kan och får gå på promenader, så att jag kommer ut litegrann och får frisk luft, motion och dagsljus. Igår var jag så inne i mitt jobb så jag glömde att ta mig ut. Det misstaget gjorde jag inte om idag, så på förmiddan flexade jag ut och gick på en ca halvtimmes promenad. Det räckte för att jag ska känna mig mycket gladare o piggare nu ikväll. Tänk vad en liten promenad kan göra för humöret.

Det jobbigaste är dock ovissheten om hur länge det kommer vara så här, det är nog därför jag inte kan njuta fullt ut av att få vara hemma. Hostan verkar inte bli bättre, snarare går det åt fel håll. Tycker att jag har fler hostattacker idag än i helgen och där emellan har jag en del torrhosta. Så resten av veckan blir jag åtminstone hemma.

Dagens höjdpunkt var arbetsmötet med mina kolleger, som jag deltog i via Teams. Så kul att se och höra dem igen efter så många dagar hemma. Kändes nästan som att jag var på jobbet igen.

Morgonte med ingefära. Städat o fint på bordet.
Efter några timmars jobb har det blivit några koppar te och bordet är mycket stökigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar