onsdag 22 februari 2017

Salami- och fetaostpaj utan paj

Jag äter mycket omelett numera och slänger i lite allt möjligt som vi har i kylskåpet just då. Perfekt både till lunch o middag när man inte har planerat annat. Gör man omeletten i en pajform så ser det helt plötsligt ut som en paj - fast utan paj. Man får bara det gottigaste. Perfekt för mig som aldrig varit speciellt förtjust i pajdegen utan velat åt innandömet.


Salami- och fetaostpaj utan paj

35 g ruccola
75 g salami
150 g fetaost
5 soltorkade tomater
1 msk torkad basilika
2 dl riven ost
6 st ägg
3 dl vispgrädde
0.75 tsk salt
1 krm svartpeppar

Stek ruccolan mjuk i lite olja. Lägg i botten på en smord pajform.
Lägg bitar av salami, fetaost och soltorkade tomater i pajformen.
Strö över smulad basilika och riven ost.
Blanda ihop ägg, grädde, salt o peppar.
Häll äggblandningen i pajformen.
Grädda i 200 grader i ca 25 minuter.

Det blev lite för mycket salami för min smak medan Leif tyckte att det var helt perfekt. Som vanligt använder jag mitt nya favoritmått på äggstanning, dvs en halv deciliter grädde till varje ägg. Om vi inte hade ätit pestoomelett nån dag innan så hade jag nog kryddat den här omeletten med pesto eftersom jag just nu är inne i en pesto-period. Det är ju så gott men vi kan ju inte äta pesto varje dag.

Om ni vill ha ett pajskal och inte bara äta omelett så har jag en massa varianter på pajskal här.

Många godsaker samsas i pajformen.
En bit paj och lite sallad = en kanonmåltid!

Så skönt att äntligen vara hemma och få sitta ner en stund. Första gången sen jag slutade jobbet. Jag har skjutsat barn till höger o vänster, hämtat ut paket, lagat snabbmat och veckohandlat mat. Men nu, nu ska jag inte göra nånting mer idag.

Och i morgon står inget på kvälls-agendan. Så skönt! För sen är det full fart och en massa saker som ska göras hela helgen. Tack o lov är det mest roliga saker, men det är ändå saker som måste göras och tider som ska passas.

Ha en bra onsdagkväll. Själv ska jag ta en kopp te och slötitta på tv:n!

1 kommentar: