Rödavinbärsrutor med kardemummahavreströssel
Rödavinbärsrutor
150 g smör
0.5 dl mjölk
3 ägg
3 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma
4 dl röda vinbär (färska eller frysta)
Kardemummahavreströssel
50 g smält smör
1,5 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma
Rödavinbärsrutor
Smält smöret och rör sedan i mjölken.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma i en liten skål. Sikta ner det under omrörning i äggsmeten.
Rör ner smör- och mjölkblandningen.
Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna (cirka 25 x 35 cm).
Strö över vinbären.
Kardemummahavreströssel
Smält smöret.
Rör ihop alla inredienser och bred över bären.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader cirka 30 minuter.
Låt svalna.
Vilken kanonkaka det här var. Sura bär tillsammans med sötman från kakan och strösslet var bara hur perfekt som helst. Dessutom kryddad med favoritkryddan kardemumma. Kardemumma till bär är verkligen a perfect match. Ni måste prova!
Det är en plåga att sitta och skriva om dessa godbitar och behärska sig att inte gå och plocka upp en ruta från frysen. Jag tog en smakbit i går när den var nybakad och i dag hade jag med mig till jobbet o bjöd på go'fika och så mycket brukar jag absolut inte fika numera så nu måste jag skärpa mig.
Mums! |
På väg in i ugnen! |
Tack för receptet, till eftermiddagsfikat idag, jättegott.
SvaraRadera