söndag 26 februari 2017

Pestobiffar med basilikagräddsås

Köttfärsbiffar har blivit en ny favorit hemma hos oss. Så passande både till vardag och fest! Beroende på kryddning och tillbehör så kan man göra det hur festligt som helst, men det passar lika bra till en vardagsmiddag.


Pestobiffar

8 hg köttfärs
1 gul lök, riven
1 vitlöksklyfta, pressad
100 g fetaost, i bitar
2 msk torkad basilika
2 msk pesto
0,5 dl vatten
salt
peppar

Blanda köttfärsen med alla övriga ingredienser.
Forma till biffar.
Stek i stekpanna. Ev. kan man steka färdigt i ugnen.

Pesto och basilika kan inte bli fel, det här var precis så gott som jag trodde och såsen kryddad med basilika var det där lilla extra som gjorde det perfekt.

Oftast steker vi först biffarna i stekpanna och lägger se'n över dem i en ugnsform för att steka färdigt i ugnen medan vi förbereder resten av middagen.


Basilikagräddsås

3 dl vispgrädde
1,5 dl creme fraiche
1,5 msk kalvfond
0,5 msk soja


1 msk torkad basilika
salt och peppar

Blanda allt i en kastrull och koka upp. 
Låt puttra 5 min och smaka av med salt och peppar.


Eftersom jag älskar basilika var det gott att lyfta den smaken i såsen också och inte bara i biffarna. Den här grundsåsen använder jag ofta till köttfärs och se'n kryddar jag den lite olika beroende på hur vi har kryddat biffarna.


Solen skiner och det verkar vara ett helt underbart väder ute. Ska verkligen försöka ta mig ut trots att jag känner mig riktigt trött efter i går och har en massa jag behöver göra inne i dag. En hel helg-dag försvann i går och eftersom vi åker till Jämtland under sportlovet så försvinner nästkommande två helger också. Så i dag är sista chansen att hinna det som måste göras här hemma.

Hoppas ni har en solig söndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar