fredag 20 januari 2012

Fredagsmys i väntan på vattkoppor

Igår fick vi höra att Idas kompis Theo har vattkoppor så efter jobbet idag for vi dit en sväng i förhoppning om att Ida ska bli smittad. Det låter kanske hemskt att vi söker upp sjuklingar för att smitta vår lill-tjej. Men vattkoppor brukar oftast bli lindrigare desto yngre man är när man smittas och barnsjukdomar ska man ju ha när man är barn och inte vuxen. Så nu får vi vänta i två veckor och se om hon blev smittad sen får vi hoppas att hon får en lindrig variant.

Isak för 7 år sedan när han hade vattkoppor.
De är inte så jätteröda så man ser dem knappt,
men de är överallt.

Isak såg ut som en prickig korv när han hade vattkoppor vid 3 års ålder, han hade små koppor överallt men det kliade knappt nå och han hade ingen feber.

Olivias vattkoppor- stora, röda och kliar jättemycket.
Kolla handen hon har koppor t.o.m. där.

Olivia däremot som var fem år hon hade helt annorlunda, hon hade mycket färre koppor men de var jättestora och kliade jättemycket. Dessutom hade hon hög feber så hon var riktigt dålig stackarn.

Efter vi hade varit hos Theo tänkte vi åka förbi mina föräldrar en sväng eftersom de har varit hos min brorsa i Kungsbacka en vecka. Men jag var så trött och ville hem och röja undan lite och förbereda lite fredagsmys så vi bjöd hit dem istället. Det var tur för mig att de kom för då fick jag en anledning att öppna en flaska med mousserande vin som vi fick av grannarna i julas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar