måndag 30 januari 2012

Ugnskorv med ajvar och mozzarella

Tänk att det redan är vecka 5. Otroligt! Idag verkar det vara kallt i hela landet. Här i Luleå har det varit kring 15 grader kallt hela da'n och den här vintern är det nästan köldrekord. Annat var det förra vintern då man tyckte det var varmt när det "bara" var minus 15.

Idag stod middagen på bordet när jag kom hem. Leif hade ugnsstekt korv med ajvar, senap och mozarella.
Ugnskorv med ajvar och mozzarella
600 g falukorv
3 msk senap
3 msk ajvar relish
125 g mozzarella
salt o svartpeppar

Lägg korven i en ugnsform.
Skär snitt i korven och fyll vartannat snitt med senap och vartannat med ajvar relish.
Skär mozzarellan i bitar och tryck ner en bit ost i varje snitt.
Salta och peppra.
Ställ in i 175 grader i ca 20 minuter.

Jag som inte är så förtjust i senap hade nog satt ajvar i varje snitt och struntat i senapen helt och hållet. Barnen åt pasta till korven medan jag och Leif som försöker dra ner på kolhydrater åt omelett till korven.


Det är inte första måndagen som jag tänker att jag ska dra ner på kolhydrater. Vi får se hur länge jag klarar det den här gången. Jag ska alltså inte sluta med kolhydrater utan jag ska dra ner på det under veckorna, men på helgerna måste jag få äta te och mackor till frukost annars skulle jag nog bli tokig, mack-galen som jag är. Så nu ska jag göra en omgång lchf-müsli. Har ni inte provat den än så gör det för den är riktigt god.

Nu måste jag snabba mig för snart ska jag bänka mig i tv-soffan med Olivia och Isak för vårt favoritprogram har säsongspremiär - Familjen Annorlunda. Brukar ni se det?

2 kommentarer:

  1. Gott! Ajvar är toppen, men jag är lite dålig på att komma på vad jag ska ha till den. Detta känns klockrent!

    SvaraRadera
  2. Ja visst är ajvar gott?! Jag glömmer bort den emellanåt men barnen tycker alltid om mat med ajvar i.

    SvaraRadera