söndag 8 januari 2012

Cookie-cheesecake

Nu är Isaks hockeyturnering över, det gick inte så jättebra men de vann sista matchen i alla fall. De mötte samma lag (Brooklyn) i en träningsmatch i veckan och förlorade stort, men i dag vann de alltså. Det gäller att vinna de viktiga matcherna :)

Imorgon är det åter dags för jobb. Hade gärna varit ledig nån dag till för att hinna städa bort julen innan jullovet är slut men hela helgen har gått åt till hockeyn. Tjugonda' Knut är väl inte förrän på fredag och då slutar jag tidigt så jag får väl satsa på det istället. Olivia och Isak har jullov en dag till och börjar först på tisdag och det känns skönt att det bara är jag och Ida som måste kämpa oss upp i morgon och hinna bli klara i tid.
Cookie-cheesecake
12 st Ballerina Kladdkaka vanilj
200 g Cream cheese
1,5 dl yoghurt, gräddfil eller crème fraiche
0,75 dl socker
1 lime, saft och rivet skal
2 ägg

Vispa cream cheese och yoghurt mjukt med elvisp.
Häll övriga ingredienser och vispa till en slät smet.
Ställ pappersformar i en muffinsplåt. Lägg en kaka i botten av varje form.
Häll smeten i formarna (ungefär till kanten på muffinsplåten) ovanpå kakorna och grädda i cirka 20 minuter i 175 grader.
Smeten ska helt ha stelnat men inte vara bränd. Låt svalna och ställ i kylen till servering.

Antingen kan man äta det som en efterrätt med bär och grädde, eller så äter man den bara som den är utan tillbehör. Jag tyckte nog att den var godast att äta som en kaka med bara en god kopp te.

I botten är den alldeles svart för där ligger Ballerina-kakan. Mina formar hade lite större botten än vad kakan var, det blir nog ännu finare om kakan täcker hela botten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar