söndag 8 januari 2012

Ostrensarlax

Vilken hockeyfamilj vi är! När Isaks hockey var klar åkte jag och tjejerna hem och åt lunch medan killarna stannade kvar för att se de andra matcherna, efter ett tag åkte även Olivia tillbaka till ishallen. När de sen kom hem från cupen som var slut så var det skridskoskoledags för Ida så då åkte hon och Leif tillbaka till ishallen. Egentligen är hon ett år för liten men i en hockeytokig familj kan det aldrig bli för tidigt att lära sig åka skridskor.

När Leif och Ida var på ishallen passade jag på att gå på en långpromenad. Skönt och välbehövligt! Eftersom vi alla kom hem ganska sent blev det lax till middag som är snabblagat. Jag tömde kylskåpet på lite olika ostsorter som jag strök på laxen innan den ugnstektes. Nu ska jag göra matlista för veckan och packa Idas dagisväska och min jobbväska, sen är vi redo för första arbetsveckan 2012.
Ostrensarlax
lax
örtsalt
50 g cream cheese
75 g örtagårdsost
0,5-1 dl turkisk yoghurt

Salta laxen och lägg den i en smord ugnsform.
Blanda de olika ostsorterna med turkisk yoghurt.
Stryk på oströran på laxen.
Tillaga i ugnen ca 20 min i 200 grader.

"Mmmm det här var riktigt gott" sa Leif efter första tuggan och min kylskåpsrensning blev faktiskt riktigt lyckad. Även barnen åt mer eller mindre utan större klagomål.

Igår var Isak lycklig då han fick åka in på isen genom björngapet. Idag var det Olivias tur att få en dröm uppfylld, nämligen att åka ismaskin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar