torsdag 6 februari 2020

Krämig pasta med röding, dill och ärter

Nu ska ni få receptet på en kanonrätt som vi åt i söndags. Det var sååå gott! Jag har även haft turen att  få äta det i matlåda två luncher den här veckan. Men nu är den tyvärr slut, snyft. Men det kommer inte dröja tills vi äter det igen. Så gott var det. Lova nu att ni testar det här snart. Har ni inte röding så får ni ta lax istället och jag är säker på att det blir lika gott.


Krämig pasta med röding, dill och ärter

ca 500 g röding eller lax
ca 400 g pasta
gröna ärter

3 dl crème fraîche
2 msk dill
1,5 tsk dijonsenap
0,5 citron, skal och saft
salt, peppar

parmesanost

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
Stek fisken i stekpanna på spisen eller i ugn.
Koka ihop crème fraîche, dill, dijonsenap och citronskal o saft.
Smaka av med salt o peppar.
Blanda ihop såsen med pastan ordentligt. 
Rör sedan ner fisken och ärterna försiktigt.
Strö parmesan över hela rätten eller låt var o en strö över sin tallrik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar