onsdag 12 februari 2020

Fläskfilé- och paprikagratäng

Tänkte så här mitt i veckan ge er receptet på en god gratäng. Vi åt den i lördags och alla åt med god aptit och det är alltid lika kul när maten blir så uppskattad. Jag älskar gratänger typ denna, där jag kan förbereda genom att steka köttet i förväg och sedan klarar den sig själv i ugnen medan jag kan pyssla på med annat.


Fläskfilé- och paprikagratäng

Botten
ca 1 kg fläskfilé
2 paprikor

Såsen
200 gram philadelphiaost
2 dl crème fraiche
0,5 köttbuljongtärning
2 tsk sambal oelek
0,5 dl chilisås
1 tsk paprikapulver
salt , peppar
2 tomater

Toppingen
2 tomater
2 dl riven ost

Dela paprika i småbitar och lägg i en ugnssäker form. 
Skär fläskfilén i skivor, stek och krydda med salt o peppar.
Lägg filéskivorna över paprikan i formen. 
Koka ihop philadelphiaost, crème fraiche, buljongtärning, sambal, chilisås och paprikapulver.
Häll såsen över fläskfilén och paprikan i formen, skiva tomat och lägg över, avsluta med riven ost.
Gratinera  i cirka 25 minuter i 225 grader eller tills osten har fått fin färg.

Redo för ca 25 minuter i ugnen
Dags att äta med ugnsrostad potatis och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar