Fläskfilé- och paprikagratäng
Botten
ca 1 kg fläskfilé
2 paprikor
Såsen
200 gram philadelphiaost
2 dl crème fraiche
0,5 köttbuljongtärning
2 tsk sambal oelek
0,5 dl chilisås
1 tsk paprikapulver
salt , peppar
2 tomater
Toppingen
2 tomater
2 dl riven ost
Dela paprika i småbitar och lägg i en ugnssäker form.
Skär fläskfilén i skivor, stek och krydda med salt o peppar.
Lägg filéskivorna över paprikan i formen.
Koka ihop philadelphiaost, crème fraiche, buljongtärning, sambal, chilisås och paprikapulver.
Häll såsen över fläskfilén och paprikan i formen, skiva tomat och lägg över, avsluta med riven ost.
Gratinera i cirka 25 minuter i 225 grader eller tills osten har fått fin färg.
Redo för ca 25 minuter i ugnen |
Dags att äta med ugnsrostad potatis och sallad. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar