fredag 23 augusti 2019

Skagenröra med pepparrot

Trots att jag inte har jobbat i veckan försöker jag få till den härliga fredagskänslan. Huset är nystädat och kylen är påfylld med godsaker - kräftor, räkor och goda ostar, kanske läge att köpa hem lite blommor också för att få till ännu mer fredagsfeeling.

Vill ni göra något riktigt gott till ikväll tycker jag att ni ska prova den här skagenröran med pepparrotsost och en massa dill. Jag älskar dill till räkor! Att använda smaksatt ost är ett enkelt sätt att krydda skagenröra på dessutom blir röran lite krämigare än om man bara använder crème fraîche.


Skagenröra med pepparrot

750 g räkor med skal
2 dl crème fraiche
0,5 burk (125 g) färskost med pepparrotsmak 
0,5 dl finhackad dill
0,25 finhackad rödlök

Skala räkorna och dela dem något.
Blanda försiktigt ihop med övriga ingredienser.

Servera på en smörstekt brödskiva eller som här i glas med brödskivan på sidan om. Jag tycker om att garnera med många färgglada grönsaker men nu hade vi bara machésallad hemma. Glömde dessutom att garnera med de räkor som jag hade plockat undan.  


Nu ska jag baka en kardemummakaka för att få till godaste doften i huset - nybakat. Älskar dessutom kardemumma så jag hoppas det blir en lika god kaka som jag förväntar mig. Recept kommer...

Njut av fredagen!

2 kommentarer:

  1. Tja!
    Nybliven vegetarian här. Satt igår och var svinsugen på skagenröra, tack så mycket för bilderna som gjorde suget ännu större. (läs med ett leende och glimten i ögat)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh förlåt :) Hoppas du hittar något gott bland det vegetariska.

      Radera