torsdag 22 augusti 2019

Klimatsmart

I dag började skolorna i Luleå. 

Ida fortsätter dock vara hemma o vila benet och Isak har en riktigt lugn start på sista gymnasieåret. Undra om han ens hade en halvtimmes skoldag i dag och i morgon är han ledig. Hela sista året kommer han vara ledig på fredagar. Hur bra kan man ha det?!

Som vanligt på sensommaren/tidiga hösten så har jag frysrens deluxe för att få plats med älgkött från kommande älgjakt. Dagens middag blev därför pastasallad med köttbullar och till det gjorde jag gratinerade tunnbrödssnittar, en stark variant med bl.a. jalapeño och en mild variant med pestoost. Gott sätt att bli av med lite småtorrt och tråkigt tunnbröd som legat i frysen ett tag.


Imorgon blir det kräftor o kantarellpaj och på lördag helgrillar vi nån stor köttbit för att ytterligare få bort lite från frysen. Tycker faktiskt att det är riktigt kul att tvinga sig själv att äta från det man har hemma.

Det är så himla enkelt att åka o handla nya ingredienser hela tiden medan andra blir liggande i kyl, frys och skafferi tills det blir gammalt. Prova själv att i t.ex. en vecka tvingas äta av det ni redan har hemma. Kul och smart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar