tisdag 7 juni 2016

Köksenergi

Vilken energi och inspiration jag och Olivia fick i köket i går. Jag började morgonen med att baka lchf-tekakor. Se'n fortsatte jag kring lunch med att göra ett helt gäng omelettmackor som jag har fryst ner till senare. Perfekt att ha fyllt frysen med nyttiga snabbfixade mellanmål och luncher för att ha till dagar då tiden och/eller inspirationen inte finns. Efter middagen gjorde jag en omgång av min favoritmüsli, den kaneldoftande lchf-vänliga müslin full av frön.


Eftersom vi gör mycket smoothies och våra svenskplockade hallon är slut i frysen var vi tvungna att köpa en påse utländska hallon i går. Så för att kunna ta upp och använda dem på en gång kokade vi dem och frös sen när dem på nytt. Visst vet ni att Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar alla utländska hallon? Och livsmedelsverket brukar inte gå ut med såna rekommendationer i onödan.

Olivia hade sett ett recept på ostplättar som hon var sugen att prova, så medan jag höll på med lite annat i köket satte hon igång med det. De blev jättegoda! Hon ville äta go'frukost i dag när hon hade sovmorgon men för att spara in lite tid så stekte hon några kesoplättar redan i går för att bara behöva värma i micron idag. Smart, va?

Dessutom marinerade jag kyckling som Leif sedan grillade medan jag gjorde två sallader. Ännu en dag med en god grillmiddag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar