måndag 13 juni 2016

Fläskpannkaka Lchf

Istället för härliga dagar i Stockholm är vi hemma i vardagen och det på grund av välavlönade piloter som vill ha ännu mer pengar - "mycket vill ha mer". Tur att vardagen är helt ok den med. Jag har gjort en massa tråkiga saker på jobbet i dag och då har det varit svårt att inte tänka "Tänk om...."

Perfekt vardagsmat är sånt som är lättfixat och klarar sig själv i ugnen ett tag så att man kan göra annat, t.ex duka. Fläskpannkaka är en perfekt vardagsmiddag och tänk så bra att man kan göra en mjölfri lchf-vänlig variant som smakar som vanlig fläskpannkaka.


Fläskpannkaka Lchf

3 paket bacon
8 st ägg
1,5 dl grädde
250 gram keso
150 gram fet och mild ost

Finstrimla bacon och fördela i en långpanna.
Stek i 225 grader tills baconet blivit krispigt. 
Vispa under tiden ägg med grädden lite lätt och rör sedan ner keson.  
Strö den rivna osten på baconet och häll se'n äggstanningen över det. 
Grädda i ca 20 minuter i 225 grader tills pannkakan fått gyllebrun yta.
Servera med lättsockrad/osockrad lingonsylt.

Vilken lycka det är när man upptäcker goda lchf-vänliga recept som smakar som man är van. Det här receptet hittade jag hos 56kilo.se, som är en stor inspirationskälla för mig just nu.

Jag hade en stor långpanna som hör till ugnen och då blev pannkakan lite för tunn så nästa gång använder jag min ikea-form som är något mindre än långpannan. Man, eller i alla fall jag, vill inte att pannkakan ska smaka ost så jag använde den milda och goda hushållsosten.


Nu är det mindre än en halvtimme kvar till Sveriges första match i årets fotbolls-EM så det är bäst att ta plats i soffan och börja uppladdningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.