lördag 18 juni 2016

Ostbröd

Förra fredagen åt vi kanongoda räkmackor à la lchf. Lycka! Det var så himla gott så jag var alldeles lyrisk. Som bröd använde vi Olivias ostbröd, mycket godare och med mer smak än "vanliga" tekakor som man brukar använda till räkmackor. Dessutom hade jag gjort egen aioli. Kan knappt bli bättre.

Ostbröden kan man använda som tekakor och äta med vanlig pålägg, men tack vare den starka ostsmaken passade de perfekt till räkor.


Ostbröd

4 dl riven stark ost
3 ägg
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver

Vispa ihop allt.
Klicka ut till sex runda ostbröd.
Grädda 8-10 minuter i 200 grader.
Låt svalna.

Få ingredienser och kanonlätta att göra. Olivia har redan hunnit baka två omgångar åt oss och jag funderar vad de mer kan fungera till. Fast jag har svårt att tro att det kan bli godare än som räkmacka.

Garnera ostbrödet med en massa gott t.ex. skagenröra eller aioli, avokado, gurka, tomat, paprika, äggskivor och handskalade räkor, så har du en god och mättande räkmacka att njuta av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.