fredag 10 juni 2016

Svartvinbärssmoothie

F.R.E.D.A.G!

Trots att det bara har varit en fyradagarsvecka är denna fredag så otroligt välkommen. Men det är kanske på grund av fyradagarsveckan jag är så trött, man vill hinna lika mycket som en vanlig arbetsvecka men på en dag mindre. Men nu har vi några dagar ledigt igen och jag ska vila och ha roligt med familjen och inte tänka på jobbet och allt annat jag måste göra. Vila deluxe är det som hägrar!

Igår kväll skulle Idas klass ha spelat brännboll och grillat men på grund av regnet och stormen var ingen speciellt sugen på att vara utomhus, så vi styrde snabbt om det till en inne-aktivitet. Alla fick ta med eget fika istället för att några få skulle baka till alla, och Ida valde att ta med en smoothie. Och trots all läsk, festis, kakor och bullar som flödade i klassrummet så ångrade hon inte sitt val. Duktig tjej!


Svartvinbärssmoothie

1 apelsin
1 dl frysta svarta vinbär
1 dl halvtinade jordgubbar
1 dl turkisk yoghurt

Skala apelsinnen och dela den i bitar.
Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en jämn smoothie.
Servera genast.

Svarta vinbär kan uppfattas som lite sura och då kan det vara bra att söta smoothien lite. Apelsin är ett perfekt och naturligt sötningsmedel :) Dessutom blir smoothien något fräschare och friskare med lite citrussmak. Har ni provat?

Ida älskar smoothies av alla slag och äter det flera gånger i veckan. Jag tänkte skriva vilken som är hennes favorit, men när jag tänker efter så har hon nog ingen favorit utan älskar alla smaker. Vi använder aldrig banan utan mixar turkisk yoghurt och bär, ibland tillsätter vi även mjölk lite beroende på vilken konsistens vi vill ha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar