söndag 5 juni 2016

Kesoplättar LC-kost

Tänk att det redan är söndagkväll men inte en vanlig söndagkväll utan en söndagkväll som känns som lördagkväll. Ha ha, hängde ni med? Hela familjen njuter lite extra i kväll och nu är även familjen komplett och alla sover hemma. Me like! Det var en seg familj efter middagen då vi alla småslumrade såg film, fyra av oss var på fest i går och en har varit på festligheter i Halmstad hela helgen. Tur att vi är lediga i morgon!

Tänkte ge er ett kolhydratfattigt och supergott frukosttips nu på kvällskanten så är ni redo imorgon när ni är hungriga och slipper fundera vad ni ska äta. Det här receptet kommer från 56kilo.se.


Kesoplättar 1 portion – 2-4 plättar

1 ägg
100 gram keso (en halv liten burk)
0,75 msk fiberhusk
En nypa salt

Mixa alla ingredienser med stavmixer.
Klicka ut 2-4 stycken i stekpanna med fett, gärna kokosfett. 
Stek på ganska svag värme en relativt lång stund tills botten är fint gyllengul och plättarna stabila nog att vända.
Vänd och stek klart på andra sidan. 
Servera med grädde och bär.

Det här blev riktigt goda och mättande plättar så de här kommer jag definitivt göra fler gånger. Riktig lyxmat kändes det som. De såg lite omelett-liknande ut så jag trodde verkligen inte att det skulle smaka plättar. Så fel jag hade!

Jag gjorde dubbel sats och stekte dem två o två i en liten stekpanna och då hann smeten bli riktigt kompakt mot slutet och svår att platta till på grund av fiberhusken som sväller.

Utplattade i stekpannan.
I väntan på att ätas upp.
Mums - plättar, hallon, grädde och te. Vilken kanonfrukost!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar