torsdag 2 juni 2016

Bar CG i Luleås drink

Nu fortsätter jag med drinktorsdag - den perfekta uppladdningen inför helgen.
Veckans drink är CGs tävlingsbidrag från drinktävlingen där jag satt i juryn. Här kan ni läsa mer om den kvällen.

Petter, barchef på Bar CGs i Luleå skickade mig en sån fin beskrivning, man märker hur passionerad han är och att han verkligen älskar sitt yrke i baren bland alla fina produkter. 


Drinken med alkohol 
gjorde jag med prisbelönta Härnö Gin som får ganska skogig karaktär tack vare kombinationerna av enbär och lingon som den kryddas med. Jag matchade upp de skogiga smakerna med en blåbärssyrup som jag smaksatte med mandel, rosmarin, timjan, granskott. Rörde upp de tillsammans med citron, gjorde sedan ett äggvite-skum på brännlands iscider, en dessertvinsliknande dryck som man gör på samma sätt som ett eiswein (fryst frukt som mustas försiktigt) fast man gör den på norrländska äpplen. På skummet flingade jag lite havssalt för att balansera syra och göra en smakbrygga mellan smakerna och även bidra med ytterligare en struktur. Garnerade med frystorkade lingon som jag hade malt. 
Serverades på björkbrickor med plock från skogen.

Kommentar från Sara: Härnö Gin kommer från Härnösand, en rolig detalj som kanske inte alla känner till.

Visst blir man sugen att prova?! Oj vad jag hade velat prova drinken nu igen samtidigt som jag läser den härliga beskrivningen. Tror att det skulle vara en kanonupplevelse. Man märker att de verkligen har en tanke med allt de gör, de blandar inte bara ihop lite roliga grejer på måfå. Imponerande!


Min alkoholfria 
så gjorde jag en sylt på lingon och åkerbär som jag lade i botten av ett glas, sedan hade jag gjort en havtorns-cordial, det vill säga en syrlig saft på havtorn, citronsaft, citronsyra, socker. Till sist swizzlade jag dessa ingredienserna med en dash sodavatten och lite krossad is.

1 kommentar: