lördag 25 juli 2020

Kalasen fortsätter

Sommaren brukar betyda kalas efter kalas för vår släkt och i sommar är det inget undantag, vi har hunnit med en massa kalas redan och än är det inte slut. Idag fyller min systers dotter 18 år och igår firade vi henne och hade sån tur med vädret så vi kunde sitta ute hela kvällen. Det blev lite småkyligt men inte värre än att en filt värmde oss. På sommarkalas vill man ju sitta ute.

Jag återanvände alla ballonger från mitt kalas i söndags och använde dem till paketpyntning. Det blev väldigt läckert. Så bra att kunna använda ballonger till flera saker och inte bara några timmar på ett kalas.


Vi började kvällen med lite gott småplock till förrätt - caprese (tomat, mozzarella, basilika) på pinne, rågskålar med skagenröra, morot- och gurkstavar, tacochips och dip med crème fraîche o thaichilisås.

Sedan dukades det upp en grillmiddag deluxe med kött, lax, majskolvar, blandade grillade grönsaker, pommes, klyftpotatis, två sorters salsa, flera såser, sallad, vattenmelon, bröd och smör.


Efter den supergoda middagen var nog de flesta riktigt mätta och då dukades det upp en fikabuffé med såå mycket gott. Vilken tur att man alltid rymmer fika, hur mätt man än är.

Det fanns Pavlova, morotskaka, vinbärskaka, sommarkaka, drömmar, chokladbollar och bullar. Jag smakade inte av allt, men det var nog inte långt ifrån.


Idag vräker regnet ner igen och det blir ännu en innedag med städning. Igår när det var uppehåll passade vi på att städa och röja ett förråd ute på tomten. Känns skönt att ha det gjort innan vintern då vi ska in med en massa sommargrejer. Idag ska jag försöka ta tag i garderoberna och rensa ut lite kläder så vi får plats med nya inför hösten.

Ha en bra lördag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar