söndag 29 april 2018

Matsedel v.18 april/maj 2018

Som ofta på söndagar har jag smugit mig upp för att skriva till dig, medan övriga familjen fortfarande sover. En kopp te och Nyhetsmorgon håller mig sällskap i detta lugn.

Veckans matsedel innehåller många gratänger, nästan varje bild visar en gratängform. Men det är ju så himla smidigt att tillaga mat i ugnen där den klarar sig själv. Hoppas ni hittar nå gott i veckans matsedel!

Matsedel v.18 april/maj 2018

Köttfri måndag
Som vanligt börjar vi veckan med en köttfri maträtt och den här veckan blir det den smarriga och mättande broccoligratängen. Ät den tillsammans med en sallad, såå gott.



Tisdag
Den här veckans kycklingrätt är en smakrik och god kycklinggratäng där du slipper steka kycklingen först. Så himla skönt att slippa stekos.



Onsdag
Ingen vecka utan fisk, oftast är det lax men det finns några riktigt goda torskrätter i arkivet också.



Torsdag
God och smakrik mat med minimal ansträngning, det säger väl ingen nej till. Det här receptet kom till av en slump. Ibland lyckas man extra bra trots ändrade planer.



Mysfredag
Arbetsveckan avslutas med min favoritsallad men den super-duper-goda dressingen. Blanda ihop allt på ett fat och ringla dressingen över eller servera allt i skålar och var o en får blanda ihop sin egna sallad.



Veckans godsak
Första gången jag bakade dessa kakor var det jul, men de här smarriga kakorna passar året runt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar