onsdag 18 april 2018

Räkgryta

I söndags hade Olivia namnsdag så självklart ville vi äta lite godare då och vad passar bättre än räkor när det ska firas. Den här räkgrytan med lite styrka passade riktigt bra som festmåltid tillsammans med tagliatelle, ruccola och romanticatomater.


Räkgryta

1 kg räkor med skal
1 bit purjolök
1 vitlöksklyfta
0,5 röd chili
1 paprika
2 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1 msk soja
2 dl crème fraiche
1 dl grädde
0,5 dl vitt vin
1 dl riven parmesan
salt, peppar

Skala räkorna.
Strimla purjolök, finhacka chili och skär paprika i bitar.
Stek i lite smör.
Tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med en liten stund.
Tillsätt sambal, soja, crème fraiche, grädde och vin, låt sjuda en liten stund. 
Ta bort från plattan och rör ner räkor och parmesan.
Servera till tagliatelle (vanlig eller lchf)

Mums, mums, mums. Jag älskar räkgrytor men det är väldigt viktigt att inte låta räkorna ligga i för länge för då blir de tråkiga och sega. De får absolut inte koka.

Jag hade gjort egen tagliatelle utan mjöl, dvs en lchf-variant som passade riktigt bra till grytan. Det blev godare än jag trodde så recept kommer....


Nu ska jag alldeles strax stänga ner datorn och ta en kvällspromenad i det härliga vädret tillsammans med en granne. Det var superlänge sedan vi träffades så det lär bli en hel del surr och uppdateringar.

Förstår ni att det redan är onsdagkväll och bara två arbetsdagar kvar innan det är helg igen. Lovely! Hela helgen lär gå åt till att tömma ett av våra sovrum som nu ska renoveras. Platsbyggda garderober ska rivas, ny vägg ska sättas upp, golvet ska rivas för att sätta ner golvvärme och sedan ska nytt golv läggas och väggar målas eller tapetseras innan det är dags att möblera det. Kul när det väl är färdigt men det är en bit dit....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar