måndag 30 april 2018

Zucchiniröra

Glad Valborg, på er. Är ni lediga idag? Det är inte jag! Har jag tur kan jag åka hem lite tidigare eftersom jag tänker börja tidigt och cykla hemifrån redan före sju. Men det är sånt som man sällan vet, rätt vad det är så händer det något på jobbet som gör att det blir fullt upp på eftermidda'n.

Ska ni grilla ikväll? Här kommer ett tips på tillbehör till grillat som ni kan blanda ihop till kvällens middag (eller nån annan dag). Vi åt det i lördags till den grillade högreven och det passade perfekt till grillat.


Zucchiniröra

1 liten zucchini
1 bit purjo
örtsalt
1 dl crème fraiche tomat o basilika

Dela zucchinin i bitar, strimla purjon och stek men behåll tuggmotstånd.
Krydda med lite örtsalt och låt kallna.
Blanda ner den smaksatta crème fraichen.

Så enkelt och så gott. Jag använde crème fraiche smaksatt med tomat o basilika för att det är en av mina favoriter men det passar så klart med nästan vilken som helst av de smaksatta varianterna. Eller använd den naturella och smaksätt själv t.ex. som den här goda falska potatissalladen som också innehåller zucchini.


Vad har ni för planer för ikväll, ska ni se nån majbrasa? Vi är ett gäng vuxna o barn som ska bowla och käka, men det lär bli ont om majbrasor. När Olivia och Isak var små gick vi alltid ner till strandkanten en bit från oss där det var en stor majbrasa, fikaförsäljning, lite sång och man fick köpa en korvbit som man sen kunde grilla på nån av småbrasorna som också fanns där. Det var rätt lagom, man var där nån timme och fick lite valborgskänsla samtidigt som man träffade en massa folk för "alla" var där så vi vuxna kunde stå o surra ett tag och barnen lekte med sina kompisar. Men sedan några år tillbaka har de slutat med den majbrasan och nu finns det ingen bra i närheten, tyvärr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar