torsdag 12 april 2018

Att städa eller inte

Nästa vecka är det dags för oss att ha städerskorna här igen. Så skönt! 
Då slipper jag slösa så mycket tid på att städa i helgen när det ska vara kanonväder. Me like!

Har ni städerska, eller?
En till två gånger i månaden har vi en som städar hos oss men där emellan gör vi det själva. När de har varit här så känns det så himla skönt så då tänker jag att jag ska utöka städ-tiden till varje vecka för det är så värt pengarna och vore så skönt att helt släppa städningen. När fakturan kommer däremot då tänker jag att det där kan jag ju göra själv "För så jobbigt är det ju inte att städa". Så jag velar mellan att skippa det helt till att vilja ha mer städ-timmar. Så typiskt mig med min beslutsångest deluxe.

Tillsammans med Hemmiljö, ett Stockholmsbaserat företag, tänkte jag tipsa om lite olika arbetsuppgifter som man kan få hjälp med i hemmet. Jag tycker ju att vardagsstädningen är tråkigast och det jag helst vill ha hjälp med. Skulle vi någongång flytta skulle jag definitivt ta hjälp med flyttstädningen (så tråkig grej). Storstädning tycker jag däremot är ganska kul att fixa själv för då ser man ju sån stor skillnad från före och efter.

Tidigare tog jag hjälp med fönsterputs några gånger, men nu är det faktiskt en av de roligaste hushållssysslorna tycker jag. Framför allt när det är fint väder för då är det ju helt underbart att putsa fönstren utvändigt. Perfekt anledning till att vara ute!

Trädgårdstjänster som t.ex. krattning, bortforsling av skräp, altantvätt och ogräsrensning är också sånt man kan få hjälp med. Men dessa uppgifter känns inte heller speciellt jobbigt för mig (kanske för att jag är pollenallergiker så mycket av trädgårdsjobbet sköter Leif).

Jag vill alltså helst ha hjälp med återkommande arbetsuppgifter, som vardagsstädningen. Saker man gör mer sällan som t.ex. altantvätt känns inte alls lika jobbigt.

Hur är det för dig? Vad skulle du helst vilja ha hjälp med?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar