torsdag 8 januari 2015

Idas muffins

Sådan mor sådan dotter eller sådana döttrar rättare sagt. 
Jag är inte så mycket för pyssel med papper, pennor och lim och sånt. Men pyssla med bakning det tycker jag om och det verkar ha gått i arv till Olivia och Ida. I söndags ville Ida så gärna baka för hon hade hittat en massa smarriga recept på svt.se som hon ville provbaka. Till slut föll valet på muffins, som Olivia var snäll och hjälpte till att baka. Än dröjer det nog några år innan Ida klarar av det själv.

När muffinsarna var färdigbakade var det en lång väntan för Ida innan de kallnade så pass mycket att det var dags att dekorera dem - det roligaste med att baka enligt Ida. Förutom att Ida hittade receptet, bakade (lite i alla fall) och dekorerade så är det också hon som har tagit korten. Hon vet hur viktigt det är att fotografera allt man bakar :)


Idas muffins
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Garnering
Philadelphia Marabou
strössel
bär

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader cirka 15 minuter. 
Låt svalna.
Garnera efter eget tycke och smak

En lättbakad kaka/muffins utan mycket smak som passar perfekt till att ösa på med garnering och pynt i en massa olika färger, former och smaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar