torsdag 22 januari 2015

Pannkaka med bacon

Nu är det redan torsdagkväll och då vet vi att imorgon är det f.r.e.d.a.g. Jag hann inte höra av mig till er igår och ge er detta pannkaksrecept för när pannkakan var färdiggräddad var jag tvungen att åka i väg på styrelsemöte med Astma- och Allergiföreningen. Jag hann inte ens äta en pannkaksbit, jag som har varit så sugen på pannkaka i flera veckor. Jag får nog se till att planera in en pannkaksdag snart igen.

För att få pannkakan lite mer matig är det enkelt att tillsätta ett paket bacon, som man först steker i småbitar i ugnsformen innan man häller på pannkakssmeten.


Pannkaka med bacon
1 pkt bacon
2,5 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 ägg

Dela bacon i småbitar och lägg i en liten ugnsform eller långpanna.
Stek i ugn ca 5-7 minuter på 225 grader.
Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken till en jämn smet.
Vispa ner resten av mjölken och äggen.
Håll smeten i den lilla långpannan över de stekta baconbitarna.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 20-25 minuter tills pannkakan har "stannat" och fått fin färg.


Nästan hela formen gick åt på tre personer. Det måste väl vara ett gott betyg? Jag som åkte i väg på möte hann inte smaka mer än nån tugga, men det blev kvar en liten bit som jag hoppas hinna smaka i helgen. Det är så smidig mat att göra där logistiken är perfekt. Medan ugnen blir varm klipper man bacon i småbitar. Medan bacon steks i ugnen vispar man ihop smeten. Medan pannkakan gräddas dukar man.

Ska ni äta nå gott i helgen? Berätta gärna! Vi har inte planerat helgmaten än. Men jag vet så mycket som att imorgon blir det kyckling, för jag tog nyss upp ett paket kycklingfilé från frysen och lagt i kylen så hinner det tina tills imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar