fredag 6 oktober 2023

Asiatisk Toast Skagen

Älskade fredag med en hel helg framför oss. Det finns ingen bättre känsla💕

Vi har inga stora planer för helgen utan det blir lite småplock och småfix bara. Det börjar nog bli hög tid att fixa i ordning det sista utomhus, så att vi är redo för första snön när den väl kommer.

Nu är det bäst att jag ger er det här receptet. Olivia saknar det på bloggen och vi har hunnit äta det 3 gånger och jag har fortfarande inte publicerat det. Men nu är det dags. Sesamolja är min favoritkrydda just nu och inlagd ingefära har varit en storfavorit sedan länge, så det är inte konstigt att jag älskar denna skagenröra.


Asiatisk Toast Skagen

1 kg räkor, med skal
1 msk inlagd ingefära, finhackad (gari)
0,75 msk dill
1 tsk sesamolja
1,5 dl majonnäs
salt
svartpeppar, nymalen
gott bröd

Topping: rostade (chili) sesamfrön

Skala räkorna. Finhacka den inlagda ingefäran. Skär dillen mycket fint.
Blanda ihop majonnäs, sesamolja, finhackad ingefära och dill. 
Vänd ner räkorna. 
Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt fram till servering.

Stek brödskivor i smör i en stekpanna eller högt upp i ugnen (grill), så att de får lite färg och blir frasiga.
Lägg upp brödet på tallrikar, skeda på skagenröran och toppa med sesamfrön. 

Jag har inte kommit på receptet själv, tyvärr, utan det är Catarina Königs recept jag har snott. Tusen tack för det! Jag lägger brödet på sidan om skagenröran så att brödet ska förbi krispigt, annars är det risk att röran gör brödet mjukt. Men det är en smaksak hur man gör och jag varierar själv också, ibland lägger även jag röran direkt på brödet.


Nu är det inte länge kvar tills Olivia flyttar till Stockholm. Tur att hon har planerat in några Luleå-resor redan och jag har bokat en Sthlmsresa. Så vi lär inte hinna sakna varandra. Nu när jag har publicerat receptet på de här godingar kan hon äta gott trots att hon inte bor hemma 😂

Skämt åsido hon är duktig på att laga mat och att komma på nya rätter och hon flyttade ju faktiskt hemifrån för nästan 5 år sedan. Så hon har ju bara varit på tillfälligt besök här hemma.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar