torsdag 12 oktober 2023

Asiatisk gurksallad

Den här veckan är det full fart och många uppbokade kvällar, typ alla. Tur att det bara är roliga saker för då är det ju inte speciellt jobbigt att inte ha nån ledig kväll. I går var det bubbel och snittar mitt i veckan och idag är det game day och vi hoppas på seger för vårt Luleå. 

Helgen ser hyfsat ledig ut. Fast den lär börja med en rivstart då vi på lördagmorgon ska packa in alla Olivia och Emils saker i ett släp för att sedan vinka av dem. För då börjar de bila neråt till sin nya lägenhet i Stockholm. Hoppas vädret längs vägen blir bättre än dagens snöslask och blåst.

Ni som följer mig vet att jag just nu är tokig i asiatiska smaker och framför allt sesamolja, så självklart har jag även ett gott tillbehör med asiatisk touch.


Asiatisk gurksallad

1 gurka
1 röd chilifrukt
4 msk japansk soja
2 msk risvinäger
2 tsk sesamolja
2 tsk sesamfrön, rostade
ev salt

Banka gurkan med handtaget på din kniv. 
Klyv på längden och skär i ca 2 cm stora bitar. 
Banka chilin på samma sätt och skiva i tunna skivor. Lägg i en bunke med gurkan.
Häll på soja, vinäger, sesamolja och sesamfrön. 
Blanda runt och smaka av med ev lite salt.

Oj, vilken succé den här gurksalladen blev. Alla runt bordet älskade den. Sån tur att den är så enkel att göra den så att man kan bjuda på den ofta. Nu när jag kollar bilderna ser det dock ut som att jag glömde sesamfröna 😀

Som så ofta när det är bra och goda recept med asiatiska smaker så har jag hittat recepten eller i alla fall inspirationen hos Jennie Waldén. Hon har en guldgruva med godsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar