söndag 15 oktober 2023

Vinter på gång

Nu är det olika väder mest varje dag. I torsdags vaknade vi upp till ett ordentligt lager snö(slask), i fredags var det strålande sol, igår spöregnade och blåste det och i dag snöar det lite igen. Undra vilket väder det blir imorgon. Trots att vi fick mycket snö i torsdags och det låg kvar på marken så försvann allt i gårdagens regn.

I inlandet har det snöat riktigt mycket så Leifs jaktlag har avblåst årets jakt för deras stuga och jaktmarker ligger så dåligt till och svårt att ta sig dit. Vi har överfulla frysar av fjolårets älgkött, annat kött, bär, svamp och bröd så jag är rätt nöjd med att vi inte får hem ännu mer älgkött som också måste rymmas.

Det som är bra med nysnö är att man kan se djurspår i snön så man vet om någon älg har rört sig där, men även bra att kunna se sin hunds spår. Bra ledtråd om man måste börja söka efter sin hund. Ett ännu bättre sätt att hålla koll på sin hund måste ju vara tracker hundpejl. Där man sätter en spårare på hunden och sedan kan hålla koll i sin mobil var hunden är. Måste ju kännas himla skönt att ha lite koll på sin hund när man är i skogen. Både de gånger då det är tänkt att den ska springa i väg från en och när de inte ska det.

Dagens bästa är att vi har hunnit fixa i ordning det sista i trädgården och på altanen, så nu är vi redo för vinter. Varje år är vi ute i sista sekunden för det är så sjukt tråkigt att plocka bort allt och inse att det är över ett halvår tills altanen och trädgården är fin och användbar igen.

Torsdagmorgon

Söndageftermiddag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar