onsdag 9 september 2020

Säkert, eller

Är ni försiktiga att klicka på länkar när ni surfar runt? Eller är ni rädda för att hamna på konstiga/farliga sidor och att er dator ska bli full med virus. Jag är inte rädd för att klicka runt, men jag klickar ju inte på vad som helst. Man har ju lite koll på vad som kan vara risky (peppar, peppar....)

Det gäller att vara uppmärksam men inte rädd och lämna aldrig ut några personuppgifter eller lösenord!

Många företag har nog jobbat rätt hårt med datasäkerhet den här våren då så många har jobbat hemma pga pandemin. Det är så mycket enklare för IT-avdelningar att upprätthålla säkerheten när alla är på plats innanför brandväggar. En annan säkerhetsrisk är när folk drar viktiga papper mellan hemmet och jobbet. Tänk om de kommer bort! 

Jag tycker det är rätt intressant att höra hur olika företag har löst säkerheten på så olika sätt. Vad får man och vad får man inte göra vid hemarbete? Vilket nätverk får användas? Vilka program kan användas? Vilka inloggningsrutiner finns? Var ska och får man spara dokument?

IT-avdelningar och olika datacenter har definitivt även fått mer att göra med olika supportfrågor gällande distansarbete. Saker som krånglar hemifrån, man kommer inte åt vissa grejer och man använder kanske annan utrustning än på jobbet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar