tisdag 15 maj 2018

Mozzarellafyllda grillade köttfärsbiffar

Alltså vilket väder! Vi har vaknat till ännu en sommardag med strålande sol och värme. Kanske dags att grilla ikväll? Då kan jag tipsa om dessa mozzarellafyllda biffar.

Köttfärsbiffar av alla de slag - stekta, grillade, fyllda och/eller smaksatta på alla möjliga sätt är helt klart hela familjens favoritmat. I något år har vi haft en vanlig hamburgerpress som gör att man får jämna o fina hamburgare, men nu har vi även köpt en roligare variant som passar perfekt när man vill ha fyllda hamburgare/biffar.


Mozzarellafyllda grillade köttfärsbiffar

1 kg köttfärs
0,5 dl grädde
1 msk sambal oelek
0,5-1 msk soja
2 dl riven ost, t.ex. Västerbottensost
salt o peppar
mozzarella

Blanda ihop alla ingredienserna förutom mozzarella.
Forma till biffar och lägg en bit mozzarella i mitten.
Grilla

Vi fyllde våra biffar med god mozzarella och i vissa biffar la vi även i lite chorizo. Gott enligt vissa men jag höll mig till mozzarellabiffarna. Har redan börjat spåna vad vi ska fylla biffarna med nästa gång.

Har ni ingen press för att göra fyllda biffar så går det bra att platta ut köttfärs i handen till en biff och fylla med mozzarella också.

Pressa ut köttfärs med ett hål i mitten.
Fyll med mozzarella
Lägg på ett lock
En massa mozzarellafyllda biffar redo för grillen.
Färdiggrillat!

Snart ska jag väcka Ida som nog har sovit lite för lite i helgen. Hon somnade med kläderna på i går vid 19-tiden när jag var ute på en promenad och hon sover fortfarande och klockan är snart sju. Så skönt för henne att få ordentligt med sömn för det är en intensiv vecka vi har framför oss med bland annat både dansrep och dansuppvisningar.

Tur att jag är bra på logistik och få allt att gå ihop för denna intensiva dansvecka kräver planering på hög nivå för att få allt att funka. Dagen är färdigplanerad och jag hoppas det funkar med alla tider. Morgondagen har jag inte planerat färdig än men jag tror jag vet hur vi ska få den att fungera på bästa sätt. Tur att jag har ett flexibelt jobb och att jag just den här veckan knappt har ett möte inbokat.

4 kommentarer:

 1. Åhh vad goda biffarna ser ut! Var har du köpt pressen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det var på CoolStuff jag hittade den.

   Radera
 2. Det ser det ut som :) https://www.coolstuff.se/KitchPro-Hamburgerpress Tack för tipset!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.