måndag 3 oktober 2016

Stora och enkla kanelbullar

En dag hemma i soffan var precis vad jag och Ida behövde. Nu mår vi båda mycket bättre, ingen feber och knappt nå halsont, så jag räknar med att det blir jobb och skola för oss båda i morgon. Håll tummarna att det blir så.

Visst vet ni vad det är för dag i morgon? Världens bästa dag efter min födelsedag och jul

Det är ju kanelbullens dag och kanelbullar är det bästa jag vet. I helgen när vi var i Stockholm åt jag en kanelbulle till lunch på lördag. Knäppt, jag vet men såå gott. Det gäller att välja sina kolhydrater med omsorg.

Vi åt på Saturnus som är kända för sina enorma kanelbullar och de var stora, men jag hade aldrig en tanke på att dela :)

Svårt att se men jag hoppas ni förstår hur enormt stor den var. Helt underbart!
En kanelbulle och en kopp te. Kan nog inte tänka mig en bättre lunch!
Kanelbullar tar ju lite tid att baka, då de både ska jäsa, bakas ut och gräddas i flera omgångar. Vill man göra det enkelt för sig bakar man den supergoda och saftiga kanelbullesockerkakan. Har ni inte provat så tycker jag att ni ska prova nu. Ni kommer inte bli besvikna.

Ni kan göra den i en rund sockerkaksform enligt det här receptet. Men eftersom den är så otroligt god och går utmärkt att frysa är det lika bra att baka den i en långpanna enligt det här receptet annars är risken stor att kakan tar slut alldeles för fort.

Kanelbullekaka - saftig och supergod.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar