lördag 29 oktober 2016

Enkel fläskfilé- och vitlöksostgratäng

I torsdag fick jag mycket beröm för maten, alla barnen sa att det var så himla gott. Lycka! Att det dessutom var en superenkel gratäng jag tillagade gjorde ju inte saken sämre. Det här kan de självklart få fler gånger.


Enkel fläskfilé- och vitlöksostgratäng

7 hg fläskfilé eller fläskytterfilé
1 paprika
125 g vitlöksost t.ex. Cantadou
3 dl syrad grädde
1 tsk sambal oelek
1 mozzarellaboll
salt, peppar

Strimla fläskfilén och stek i smör, salta o peppra.
Lägg i en ugnsform.
Skär paprikan i bitar och lägg på fläskfilén i formen.
Koka ihop ost, grädde och sambal, häll i ugnsformen.
Skär mozzarellan i tunna skivor och lägg på kött, paprika och sås i formen.
Gratinera i 225 grader i ca 15 minuter, tills allt är varmt och osten fått lite färg.

Jag fortsätter tjata om hur bra det är när man har förberett saker. Köttet stekte jag dagen innan och då kunde jag snabbt ha mat på bordet och barnen slapp börja tjata om hur hungriga de var. Perfekt och bästa tipset för hur man ska få vardagsmaten att fungera i stressiga barnfamiljer.

Ostsås till kött äter vi lite nu och då, men jag tror det är första gången jag har gjort det som en gratäng. Perfekt att använda smaksatt ost för då blir det så krämigt och man behöver inte krydda så mycket mer. Det finns så många goda ostar, nästa gång provar jag kanske chiliost eller pepparost, eller....

Jag provade använda Arlas nyhet Syrad grädde och blev glatt överraskad, det var som en blandning av grädde och crème fraîche men allt i en och samma förpackning. Kan verkligen rekommendera den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar