torsdag 20 augusti 2015

Småplock av rester

I vår familj älskar vi småplock till middag och äter det ofta på helgerna när vi vill ha det riktigt mysigt. Igår när jag kom hem från jobbet önskade sig Ida småplock till middag medan jag själv hade planerat att vi skulle äta rester. Men snabbt kom jag på att det ena utesluter ju inte det andra. Så jag lovade en nöjd Ida småplock till middag (som jag fixade i ordning av rester).

Jag hade zucchini, champinjoner, morötter och röd lök som behövde ätas upp och godast blir det om man steker på det en aning med olivolja och örtsalt. Men eftersom vi är en stor familj med olika smak blandade jag inte ihop det utan var och en kunde ta det den tyckte om (själv tog jag av allt). Tips!


Jag gräddade bake-off-vitlöks-baguetter och värmde på några bitar kyckling-kebab som jag hittade i frysen, som sen serverades till de stekta grönsakerna och olika sallader och grönsaker. Dessutom dukade jag fram en kall sås, smör och ost.


Ida gjorde i ordning en vacker tallrik med parmaskinka och physalis. Några physalis lindade hon in parmaskinka och resten la hon som en avgränsare på tallriken. Undra vem hon har lärt sig av att lägga upp fint på tallrikar och att det blir gott att linda in godsaker i lufttorkad skinka? :)


Vilken tur att Ida önskade sig småplock så att vi fick en sån god middag!
 
Och ser ni? I morse var det lika spegelblankt och magiskt igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar