torsdag 24 juli 2014

Äppelcurrysås

Nu har jag nedräkning! 
En morgon kvar då jag måste ställa klockan, sen får jag sova tills jag vaknar. Fast i den här värmen brukar det inte bli så mycket längre, men känslan att inte behöva stiga upp är en av mina favoritkänslor :) Och ni som har följt mig ett tag vet ju hur mycket jag älskar att slöa hela morgonen, äta frukost, ta det lugnt, blogga lite, se lite morgon-tv, dricka lite mer te, duscha och sen nån gång efter lunch brukar jag vara redo att göra saker.

När jag bjöd på laxmiddag förra veckan gjorde jag en lite annorlunda fisksås, förutom den mer traditionella med örtkryddor bl.a. dill.


Äppelcurrysås
2 dl crème fraiche
1-2 äpplen
1 msk curry
salt o peppar

Skala och riv äpplet. 
Blanda äpple, curry och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Servera till lax och potatis.

Många tyckte om äppelcurrysåsen som nog även passar bra till en bit grillad kyckling. Kyckling och curry är ju en mer vanlig kombination. Vill man kan man även blanda i lite purjo- eller salladslök i såsen, men nu hade jag ingen av löksorterna hemma så det blev en lökfri sås - och det går ju också bra :)

Jag älskar såna här kalla såser som är så enkla att blanda ihop. Framför allt såna med vanliga ingredienser som man ofta har hemma. Strax innan det var dags att äta bestämde jag mig för att testa den här såsen och ett par minuter senare stod skålen klar.

1 kommentar:

  1. Ska nog testa din äppelcurrysås också. Tack för tipsen.

    SvaraRadera