måndag 21 juli 2014

Trädgårdskalas

Som ni redan vet så var vi till min kusin igår och firade hennes 50årsdag några veckor för tidigt. Mysigare att ha ett sommarkalas än ett höstkalas. Och vilket sommarkalas det blev! Medelhavsvärme hela dagen och kvällen, trevliga människor, mysig trädgård, gott fika, god mat o dryck. Vad mer kan man begära!?

Jo, en till sak kan man begära som allergimamma. Och det är att man tar hänsyn till allergier. I går hade de gjort mer än så. Vid allt ätbart de dukade fram så la de också fram en meny med innehållsförteckning. Så underbart! Jag blev rörd då när jag såg det och jag blir rörd nu när jag tänker på det. Jag slapp för en gångs skull stå där som en tråkig person och fråga vad allt innehåller. Så lite som betyder så mycket. Jag tror det bara är andra allergiföräldrar som kan förstå glädjen i det. Dessutom hade de "sanerat" huset så det har varit nötfritt i flera veckor.

Vi började med gott fika!
Sen dukades det fram en matig buffé med mycket gott
Och kvällen avslutades med ost och kex. (Oj fel lapp, det där är ju efterrättslappen :) )

Partytjejen Ida hade så kul så det var svårt att få hem henne. Det spelades mycket badminton, vissa var bättre än andra. Det gällde även tipsrundan :) där Ida hade tur att bilda lag med jubilarens syster så de vann och priset var en stor Pommac-flaska. 

På tal om flaskor så stod det en hel del sådana på presentbordet, bl.a tre flaskor champagne (skulle inte vara helt fel :) ). Av oss fick hon Caravan Durif ett gott rödvin som vi har druckit många gånger. Det passar extra bra till en älgstek med gräddsås, gärna med lite sötma t.ex. gelé. Tips, tips! Första gången vi blev tipsade om vinet var det med orden "Sjukt mycket vin för pengarna" och det håller jag med om.

1 kommentar:

  1. Underbara bilder ! Du har bytt kamera ,va ? Håller med Dej om allergier, jättetråkigt att behöva fråga om allt!! T.o.m på restauranger "glömmer" dom att skriva vad rätten innehåller...Hur ofta får jag inte avstå nåt som ser gott ut, men ingen skylt om innehåll,så avstår..Vill inte besvära mitt i lunchrusningen...

    SvaraRadera