tisdag 1 juli 2014

Sommar- och kalasmånad

1 juli - nu har kalasmånaden börjat! Vi börjar med Idas två kalas, ett för klassen och ett för släkten och sen mindre än två veckor senare är det dags för mig att fylla år. Men jag nöjer mig med ett kalas :)

Det blir en månad full av besök också - det börjar med Leifs tremänning med fru som stannar några dagar (alldeles för få tyckte barnen), sen kommer Leifs föräldrar och när de har åkt hem då kommer brorsan med familj. Jag förstår att alla vill till Luleå för nu har ju äntligen sommaren kommit hit :)


Mamma kom förbi en sväng och vi satte oss ute i kvällssolen med ett glas jordgubbsvin. Vilken sommarkänsla! Strawberry Blush är ett lågalkolholvin (5,5%), perfekt på sommaren då det har en tendens att bli ett glas vin lite då och då - vardag som helg.

När man säger jordgubbsvin tänker de flesta på nå sötsliskigt vin, men det är helt fel när det gäller Strawberry Blush som är friskt och gott. Vill man ha det sötare häller man i lite Sprite eller liknande och vill man ha det lite festligare häller man i lite mousserande vin. Eller så gör man det enkelt för sig och lägger i nån jordgubbe och lite is och serverar, precis som jag gjorde i dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar