onsdag 4 september 2013

Tortillapizza med kantareller o zucchini

Dags för bästa stunden på dagen - nersjunken i tv-soffan tillsammans med en kopp te.

I kväll var det dags för första föräldramötet i Idas klass. Kul att träffa de nya föräldrarna, men tyvärr var det många som inte kom. Men det blir nog bra det här, det verkar vara ett bra föräldragäng. Jag hörde talas om fester :) Barngruppen verkar också vara hur bra som helst, varje morgon när vi kommer cyklande så är det nå'tt barn (olika varje dag) som kommer springande och ropar glatt efter Ida. Det värmer mammahjärtat. Kompisar kan man inte få för många av.

Lördagens tjejmiddag här hemma (killarna var på hockey) blev god tortillapizza med valfritt pålägg, jag valde kantareller och zucchini. Barnen valde skinka och ananas.


Tortillapizza med kantareller o zucchini (1 portion ca 8 propoints)
1 tortillabotten
tomatsås
kantareller
zucchini
lite olivolja
salt o peppar
riven ost

Skär zucchinin i bitar och stek dem i lite olivolja tills de blir mjuka. Tillsätt kantarellerna och stek ytterligare ett tag. Salta och peppra.
Bred ut ett lager tomatsås på tortillabotten.
Strö över zucchini och kantareller.
Avsluta med lite riven ost.
Grädda i 225 grader 5-10 minuter.
Ät tillsammans med den goda råkostsalladen.


Så gott det här var! Trots att jag ofta har kantareller i frysen har jag aldrig använt det på pizza. Men det kommer det bli ändring på. Det var lite svårt att räkna ut exakt antal propoints eftersom det kan variera hur mycket man tar av både olivoljan och osten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar