fredag 27 september 2013

Lokalproducerad tävling

Norrmejerier kör nu en stor kampanj norrlandsmustaschen.norrmejerier.se/?src=bl för att vi ska ta ställning för lokalproducerade mejeriervaror. Lokalproducerat är viktigt! Gå in där och tävla om fina ”I Norrländskt”-t-shirt från Norrmejerier...eller så stannar ni kvar här och tävlar om samma fina t-shirt.


Jag glad att jag har lyckats få tag i fem ”I Norrländskt”-t-shirts från Norrmejerier 
för att ge till mina läsare. 

För att vara med och tävla 
vill jag att ni ger mig era bästa
 argument för att alltid välja lokalproducerat.

Lämna en kommentar med ditt/dina argument här, eller på Facebook.
Tävlingen pågår till söndag 6 oktober. Vinnarna presenteras 7 oktober.
Lycka till!Mjölk är väldigt i fokus i Luleå just nu eftersom Barn- och utbildningsnämnden har bestämt att de ska upphöra med mellanmjölk och införa lättmjölk istället i Luleås skolor. Mina barn tycker att det är ett bra byte eftersom de tycker bättre om lättmjölk "För den smakar inte lika mycket mjölk". De har ju varit mjölkallergiska så länge så de är inte vana vid mjölksmaken. Jag tycker det kvittar eftersom båda sorterna finns hos Norrmejerier. Vad som är värre är att de tänker sluta med närproducerade Norrgott och börja med Lätta.


Detta beslut är taget eftersom de ska dra ner på fett för skolbarnen. Detta går många föräldrar i taket för, eftersom de vill att barnen ska få i sig fett. Jag följer diskussion från håll och tycker att nån fettprocent hit eller dit inte är så farligt. Jag är glad om mina barn överlever skoldagen utan att ha fått i sig något de är allergiska för. Nej riktigt så illa är det väl inte för oss, men det kan vara bra att få lite perspektiv på saker.
I samarbete med Norrmejerier

10 kommentarer:

 1. Hej,
  Jag tycker det är synd att det går över till lättprodukter speciellt då det visar barnen att man ska akta sig för fett, men kroppen behöver fett även vi vuxna behöver fett. Tarmarna tar ju upp vitaminer och övrigt mycket bättre med fett. Men nog om det....

  Jag använder inte alls norrmejeriers produkter, då de är överlägst sämst i laktosfria produkter bland alla "märken". Och jag har provat alla mejerier. Så jag kan inte vara med i tävligen. Det jag tycker är synd är att Norrmejerier inte gör något åt sina laktosfria alternativ trots att man meddelar vad man tycker. De svarar bara att det är på det sättet de tillverkar laktosfria produkter. Problemet är att de smakar för mycket socker. Hoppas du får många som är med och tävlar.

  Ska prova din kladdkaka i helgen.

  Ha en bra helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad synd att det är så. Själv har jag inte provat någon laktosfri produkt, antingen använder vi vanliga mjölkprodukter eller så har vi helt mjölkfritt.

   Radera
 2. Att slippa långa transporter tycker jag är ett av de viktigaste argumenten för att välja lokalproducerat.

  Trevlig helg! /Sassa

  SvaraRadera
 3. Självklart använder jag mig av närproducerat. Jag vill ju att jobben ska finnas där jag bor. Och jag tycker om Norrmejeriers laktosfria sortiment.

  SvaraRadera
 4. Miljöaspekten är väldigt viktig, att maten inte behöver fraktas långa vägar. Och att man stödjer matproducenterna i närområdet är också viktigt!
  mvh Nanna
  nannaeATlive.se

  SvaraRadera
 5. Jag väljer alltid lokalproducerade alternativ, såsom kött, mjölk, grönsaker osv, framför allt för att slippa långa transporter.
  /Karin

  SvaraRadera
 6. "Varför gå över ån efter vatten"
  Hoppas på t-shirt!
  Ante

  SvaraRadera
 7. Allt från norr är lite bättre!

  SvaraRadera
 8. Jag vill att miljön mår bra, därför tycker jag om närproducerat.
  //Ulle

  SvaraRadera
 9. Lokalproducerat är värt sitt pris, bra för miljön och gynnar ortens näringsidkare.
  Birgitta

  SvaraRadera