torsdag 18 oktober 2012

Morotsoppa med curry och kokosmjölk

I dag blev det en tjejdag här hemma. Olivia har nu också åkt på en rejäl förkylning med jobbig hosta så hon var tvungen att stanna hemma från skolan. Ida (och även jag) börjar bli lite rastlös att vara inne hela dagarna, men samtidigt blir hon fort trött när hon anstränger sig. Så vi spelar mycket spel, läser böcker och ser en och annan film, dvs stillasittande aktiviteter. Har ju, som jag redan berättat, fått en stor brödbeställning men jag vill inte baka till försäljning nu när vi har sjukdomar i huset. Men jag funderar på om vi ska baka lite till oss själva eftersom både jag och Ida älskar att baka.

På hösten är det perfekt med värmande soppor så på gårdagens lunchdejt bjöd jag på morotsoppa med smak av curry och kokosmjölk.
Morotsoppa med curry och kokosmjölk
2 msk olja
1 gul lök 
6-8 morötter
1 tsk curry
1 grönsaksbuljongtärning
0,5 pressad citron
6-7 dl vatten
1 burk kokosmjölk
Salt
Cayennepeppar

Finhacka löken. Fräs i oljan.
Skala och skiva morötterna. Fräs med löken.
Tillsätt curryn och fräs med någon minuter.
Tillsätt buljongtärning, citronsaft och vatten. Låt sjuda i 15 min.
Kör soppan i mixer eller med en stavmixer.
Tillsätt kokosmjölk och koka upp. 
Smaka av med mer curry, salt och cayennepeppar.

Det var en god soppa men jag trodde det skulle smaka mer kokosmjölk, en smak jag tycker om men jag vet att vissa har lite svårt för kokosmjölk-smaken. Jag använde nästan 2 tsk curry men nästa gång tar jag nog lite mer för att få en mer tydlig curry-smak.

Nu ska jag gå och duscha och kicka igång den här dagen. Vi hörs lite senare då jag kanske har något nytt recept att bjuda på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar