torsdag 18 oktober 2012

Fikadagen firas

Jag hörde på tv i morse att det var fika-dagen i dag. Det kan man ju inte missa :-)


Jag har fått en beställning på Rimbo-bullar och eftersom det var så länge sedan jag bakade sådana passade jag och Ida på att provbaka dem i dag. Jag måste ju veta att jag levererar riktigt gott bröd, vill ju inte skrämma bort kunderna. När Isak kom hem från skolan fikade vi nygräddade bullar och firade fikadagen.

Fördelen med dessa kalljästa bullar är att man gör degen och sen bakar ut bullarna på en gång, så man kan städa bort alla bakgrejer på en gång istället för flera timmar senare som det blir när man bakar vanliga bullar. Och eftersom städning inte är det roligaste jag vet så blir det lätt att jag har annat för mig när det väl är dags att städa bort och diska.

Jag bakade på ett halvt paket jäst 
då klarar man att göra degen för hand och 
bullarna ryms på en plåt, så det går fort vid gräddningen

Fikadagen är inte bara till för att vi ska få fika utan den har ett bättre syfte än så, nämligen att uppmärksamma mänskliga rättigheter. 
"Den 18 oktober är det återigen dags för Fairtrade Challenge. Vi hoppas tillsammans bli över en halv miljon svenskar som fikar Fairtrade-märkt och gör skillnad för odlare och anställda i utvecklingsländer." //Fairtrade.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar