fredag 12 oktober 2012

Kycklingsoppa

Tänk att det redan är fredag och vilken härlig fredag dessutom. En semester-fredag! Sitter i min hotellsäng och ser morgon-tv snart ska jag gå till hotellfrukosten, men jag måste se till att bli riktigt hungrig först. Finns det nå bättre än en riktigt bra hotellfrukost? Gårdagens frukost var ingen höjdare men i natt har jag bott på Scandic Anglais så nu har jag höga förväntningar. Gårdagens middag blev, som jag trodde, på Friday's. Gott, som vanligt, men alldeles för hög ljudnivå på musiken, tyvärr även det som vanligt. Det är så svårt att föra ett vettigt samtal, tanterna börjar ju bli gamla.

Nu när hösten är här med regn och rusk är det skönt att värma sig med en smakrik och god soppa som serveras med ett gott bröd.
Kycklingsoppa
500 gram kycklingfilé
salt o peppar
2-3 morötter
5 dl vatten
500 gram passerade tomater
1 tsk sambal oelek
1-2 msk koncentrerad kycklingfond
1 dl grädde
100 gram färskost

Skär kycklingen i småbitar och bryn i smör. Salta och peppra. 
Skala och skiva morötterna.
Tillsätt morötterna när kycklingen nästan är färdigstekt och bryn lite till.
Häll över i en gryta tillsammans med passerade tomater, vatten, fond och sambal oelek.
Koka tills morötterna är tillräckligt mjuka (låt dem inte bli för mjuka för det är gott med lite tuggmotstånd).
Tillsätt färskost och grädde.
Koka upp och låt bli varmt, smaka av med mer salt och peppar.

Vi serverade pasta till soppan, men om alla vill ha pasta i soppan kan man tillsätta det direkt i soppan, antingen färdigkokt eller att man låter pastan koka i soppan. Jag tyckte det blev en god soppa, men Ida tyckte inte om den men hon åt i alla fall upp alla kyckling- och morotsbitar. Isak berömde maten och det är väldigt ovanligt. Jag tog upp kycklingen på morgonen så den var färdigtinad när jag kom hem från jobbet och då gick det relativt fort att få mat på bordet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar