lördag 21 april 2012

Drömmar

I dag har det varit en riktig slöardag. Snöandet och regnandet ute gjorde en ju inte piggare precis. Efter frukosten bäddade vi ner oss med täcken och kuddar i sofforna och såg på film tills det var dags för lunch. Efter lunch bäddade vi ner oss igen och tittade på tv, sov eller kollade på dator eller iPad i några timmar. Vilan var nog nödvändig för sen fick jag lite energi och orkade diska, dammsuga, stryka en duk och gå på en promenad. Tjejerna är med mormor och morfar i Gammelstads kyrka och ser kusin Sanna sjunga tillsammans med en massa olika körer från Norrbotten så till middag var det bara jag och Isak som åt rester från igår.

Jag är inte så jätteförtjust i Drömmar och har därför aldrig bakat det. Men nu närmare det sig två födelsdagar där jubilarerna tycker om Drömmar så då passade jag på att provbaka dem före middagen.
Drömmar
Vispa ihop så det blir vitt och pösigt
100 g margarin
1 dl olja
2 dl strösocker

Blanda ihop
4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
0,5 tsk hjorthornssalt

Rör ihop smörblandningen med mjölblandningen.
Rulla bollar och sätt på bakpappersklädd plåt.
Grädda i 150 grader i ca 12 min.

Jag har trott att Drömmar var svåra att baka, men det var jätteenkelt och gick snabbt. Jag gjorde ganska små bollar eftersom jag vill kunna ta av flera olika kaksorter när jag fikar. Storleken bestämmer du ju själv det viktiga är att alla bollar på samma plåt är lika stora så att de ska vara i ugnen lika länge.


Som vanligt hade Isak en rolig kommentar. När han frågade vad jag bakade och jag svarade Drömmar så sa han "Drömmar bakar man inte de uppfyller man". Så sant, så sant!

Nu tror jag att jag ska gå och bädda ner mig i soffan igen :)

2 kommentarer:

  1. Hoppas att de är lika goda som vackra. Birgitta

    SvaraRadera
  2. Älskar Isaks kommentar! /ÅC i byn

    SvaraRadera