måndag 5 september 2011

Chokladmuffins med ingefära

Kvart i nio i morse ringde Leif till mig då hade de redan skjutit 4 stora älgar, dvs mer än en i timmen. Jag har inte pratat med honom nå mer så jag vet inte om de har fortsatt i samma tempo resten av da'n. Fast det tror jag ju inte, men nån mer kanske. Här kom det ett regnoväder med mycket blåst på eftermiddagen, jag hoppas de slapp det i älgskogen.

Innan jag for hem från jobbet åkte jag förbi Kvantum där de hade rotsaker för 1.98 kr/kg så nu har jag hamstrat lök, morötter, rödbetor, vitkål, palsternacka och kålrot. Jag handlade jättemycket och ändå blev det bara 18 kr. Få se vad jag ska hitta på att göra med allt det. Har ni några bra förslag?

När jag fyllde år i somras fick jag fina fyrkantiga muffinsformar som jag provade i helgen. De är ganska stora så jag fyllde dem inte fullt.
Chokladmuffins med ingefära 12 st
3 dl socker
3 st ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl kakao
1 dl smält smör (90 g)
1 dl mjölk
1 dl syltad ingefära, hackad
100 g mörk choklad, hackad

Vispa ägg och socker.
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ner i äggsmeten.
Rör ner det smälta smöret och mjölken.
Rör ner den hackade ingefäran och den hackade chokladen. Blanda väl.
Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 175 grader cirka 20 minuter.

Jag älskar ingefära och jag älskar choklad så det var klart att jag var tvungen prova det här. Trots det var jag ändå lite skeptisk till att det skulle vara gott, framför allt när jag såg hur mycket 1 dl syltad ingefära egentligen är. Men det var riktigt gott fast jag tyckte inte om bitarna av ingefära. Det kändes som apelsinskal och det är bland det värsta jag vet både i kakor och marmelad. Den här årstiden när det finns så mycket färska bär kan man gärna garnera med färska bär och florsocker eller kanske en klick grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar