lördag 17 september 2011

Nutella- och marängglasstårta

Äntligen får vi se solen igen! De senaste veckorna har det bara regnat och varit grått, det känns som att allt regn som inte kom i somras har kommit nu istället. Men det är helt ok med tanke på den otroliga sommar vi hade. Jag, Olivia och Ida passade på att gå in till stan rätt tidigt när solen sken och gjorde några snabba ärenden innan vi promenerade hem igen. Nu funderar jag på om jag ska orka gå ut och tvätta fönstrena eller om jag ska städa och baka inför Olivias släktkalas nästa helg.

Nutella är populärt bland många av Olivias kompisar så till efterrätt på gårdagens tjejmiddag bjöd Olivia på en Nutella- och marängglasstårta eller Nutella-semifreddo som den heter i original.

Nutella- och marängglasstårta ca 10 port
2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella (ca 400 g)

Separera gulor från vitor.
Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker i en skål.
Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker i en annan skål.
Vispa grädden i ytterligare en annan skål.
Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra.
Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna och den krossade marängen.
Värm Nutellan några sekunder i mikron så att den blir lite rinnig. Ringla ner den med det övriga så att det blir ränder i smeten.
Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.
Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten.

Det blir många skålar och formar
men det är en jättelätt efterrätt att göra.

Det var en god men ganska söt tårta så det skulle nog vara gott att servera färska jordgubbar eller hallon till den. Det smakade både lite Nogger och lite 88:an om den. Det blir mycket disk när man behöver så många olika skålar men i övrigt är den jättelätt att göra, bara vispa, vispa och vispa och sen blanda ihop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar