torsdag 1 september 2011

Enkel vitkålsallad

1 september innebär vintertid på jobbet, dvs vi arbetar 8-17 istället för 8-16. Just den 1 september brukar det vara många suckar ang att jobba en timme längre. Men för mig innebär övergången till vintertid kortare dagar, i alla fall onsdag, torsdag och fredag, eftersom jag går ner i tid för barnens skull. Tyvärr går jag ju även ner i lön då så klart. Just idag kändes det extra mycket som det var höst eftersom det var så himla kallt i luften på morgonen. En helt annan luft än den senaste tiden då det mer har varit sommar än höst. Men framåt eftermiddagen blev det något varmare.

Min favoritsallad just nu är en enkel vitkålsallad som består av strimlad vitkål och vinägrett. Nu när vitkålen är billig gäller det att använda den så mycket som möjligt.
Enkel vitkålsallad
en bit vitkål
1 msk vitvinsvinäger
3 msk olja
salt
peppar
salladskrydda

Skär vitkålen i strimlor.
Blanda ihop vinägretten (vinäger, olja och kryddor).
Häll vinägretten över vitkålen.
Servera.

Använd de kryddor du tycker om. Jag har oftast örtsalt, peppar och lite basilika, en gång använde jag grillkrydda. Vill inte barnen äta kan man ju alltid locka med att det är pizzasallad då brukar det kunna bli godare. Ida äter helst vitkålen som den är, antingen strimlad eller en hel bit att gnaga på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar