onsdag 28 juni 2017

Ännu mer fest

Så välbehövlig den här lediga bonusdagen var för både mig och huset. Jag är så stolt över mig själv som tog det vettiga beslutet att "slösa" en semesterdag bara så här. Lyx!

Igår hade jag tänkt sluta lite tidigare men det hann jag inte, men jag hann trots det till kvällens fest för Andrea som har fyllt 40. Vi började med att skåla i Prosecco och åt lite krustader, den här gången bjöd jag på de starka chili cheese-krustaderna och ädelostkrustader med hjortronsylt.

Sedan dukade vi upp buffén med en massa gott som vi hade hjälpts åt att tillaga och köpa. Det fanns något för alla smaker. Jag tror inte att nån gick hungrig från bordet.

Jag hade gjort balsamvinägermarinerad rostbiff som serverades kall liksom lufttorkad skinka, rostbiff och en massa goda ostar.

Två olika sorters sallader och en superstark och riktigt god salsa passade perfekt till de två vegetariska och glutenfria pajerna, en grekisk och en grönsakspaj.

Dessutom beställdes några pizzor för att dryga ut buffématen och det blev vädligt populärt hos barnen...och kanske en o annan vuxen.

Till efterrätt serverades nöt- och glutenfri schwarzwaldtårta, jorgubbsmarängtårta, grädde, hallon och jordgubbar.


Nu ska jag stöka till i det nystädade köket eftersom det är dags att börja med dagens middag och efterrätt. Vi ska få gäster och då passar jag på att göra paj och använda lite av alla våra rabarber som håller på att ta över trädgårdslandet. Men först hinner jag nog med en lite power nap i soffan...hoppas jag.

2 kommentarer:

  1. "superstark och riktigt god salsa" låter spännande :) Har du recept? Eller är det bara en vanlig Pico de Gallo?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är syrrans specialitet men jag tror att det är en Pico de Gallo. Hur vanlig den är vet jag dock inte :) Jag ska försöka skriva in receptet här på bloggen snart, jag har det i min mejl nånstans

      Radera