måndag 5 juni 2017

Picklade morötter med dip

På lördagens drinkkväll började vi med lite drinktilltugg bl.a dessa picklade morötter som blir lite syrliga i smaken och otroligt goda. Morötterna serverade jag med vår vanliga favorit-dip i portionsformar så slipper alla hålla på att dippa i samma skål.


Picklade morötter

1 kg morötter

Lag
2 dl ättika
4 dl socker
6 dl vatten

Skala och skär morötterna i stavar. 
Koka upp ättika, vatten och socker i en stor kastrull. 
Ta kastrullen från värmen och lägg i morötterna. 
Låt stå och dra i ca 7 minuter beroende på stavarnas tjocklek.
Häll av lagen och förvara morötterna kallt. 
Serveras med dipp.

Dip

gräddfil
chilisås
grillkrydda
svartpeppar
salt

Blanda gräddfil, chilisås, grillkrydda och lite salt o peppar i en skål.
Rör om försiktigt, annars blir dippen för rinnig.
Smaka av.

Jag älskar picklade saker och dessa morötter är inget undantag. Har man någon annan favoritdip så fungerar det lika bra, även de vanliga pulver-dipparna som man använder till chips fungerar.

Morötterna kan man förbereda nån dag i förväg för de klarar sig bra i kylskåpet några dagar. Dippen klarar sig också bra i kylskåp ett par da'r.


Det här inlägget började jag med redan före lunch men sen kom det en massa andra grejer emellan. Kom bl.a. ihåg att jag hade lovat Ida att vi skulle på stan och leta skolavslutningsskor. När vi ändå var på stan så överraskade jag henne med att hon skulle få ta hål i öronen. Så nu är det gjort! Hon har fått vänta länge. Nu gäller det att tvätta, tvätta och tvätta. Hon får inte bada de 10 första dagarna, men med tanke på vädret är det nog ingen risk att hon blir badsugen.

Lycklig tjej

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.